Knäckebröd med Surdeg

















Deg


500g vatten el mjölk
15g jäst
50g rågsurdeg
40g mörk sirap

150g rågmjöl (fint)

150g rågmjöl (grovt)
100g kornmjöl (fullkorn)
100g dinkelmjöl (fullkorn)

150g vetemjöl special

5g bikarbonat
1tsk kummin/anis/fänkål


20g havssalt

Gör så här:
  • Rör ut smulad jäst och honung i vattnet.
  • Tillsätt surdegen och rör om

  • Blanda mjöl/kryddor/bikarbonat i en bunke.
  • Blanda ihop degvätskan och mjölblandningen i hushållsmaskin.
  • Arbeta degen i hushållsmaskin i 10 minuter.
  • Tillsätt saltet.
  • Arbeta degen i ytterligare 5 minuter.
  • Lägg degen i oljad bunke och låt vila i kylen över natt.
  • Värm ugnen till 225 grader.
  • Forma degen till cirka 10 runda bullar.
  • Kavla ut varje rund bulle till en tunn kaka.
  • Nagga dem och stick eventuellt ut ett hål i mitten.
  • Spreja med vatten före de läggs in i ungen.
  • Grädda i 13-15 minuter på nedersta falsen.
  • Låt svalna på galler

Comments

Post a Comment

Popular Posts