Surdeg (Råg eller Vetemjöl)

Råg- eller vetesurdeg på mjöl och vatten...
Använd vetemjöl av högre kvalitet eller fint rågmjöl beroende på vilken surdeg du vill ha.
Dag 1 morgon
- Blanda mjölet och vattnet i en bunke.
- Täck med plastfolie eller sätt på lock.
- Låt stå i rumstemperatur.
- Mata surdegen med 60 g vatten och 60 g mjöl.
- Rör om.
- Tack med plastfolie eller sätt på locket.
- Låt stå i rumstemperatur.
- Mata surdegen med 60 g vatten och 60 g mjöl.
- Rör om.
- Täck med plastfolie eller sätt på locket.
Dag 3 morgon
- Mata surdegen med 60 g vatten och 60 g mjöl.
- Rör om.
- Täck med plastfolie eller sätt på lock och ställ i kylen.
- Nu skall surdegen vara redo att användas.
- Spara den i kyl och mata en gång i veckan.
Mata degen 1 gång i veckan med följande:
Vetesurdeg
100 g vetemjöl
100 g vatten

Rågsurdeg
60 g fint rågmjöl
100 g vatten

Comments
Post a Comment