Andregos Grovkornskusar på Surdeg

Godaste Frukostbullarna
Ingredienser:
8 dl vatten
1 msk honung
1 msk olivolja
25g jäst
250g rågsurdeg
1 dl solroskärnor
1 dl linfrö
4 dl havregryn
2 dl rågkross
1 msk salt
1 tsk brödkryddor
3 dl dinkelmjöl
3 dl grahamsmjöl
3 dl grovrågsmjöl
6 dl vetemjöl special
Till pensling:
Flytande margarin
Gör så här:
- Skålla frö/gryn/kross i en bunke tillsammans med 6 dl vatten.
- Rör ut jästen och surdegen i 2 dl fingervarmt vatten.
- Tillsätt honung och olivolja
- Blanda i salt/kryddor/mjöl blandning lite i taget. Arbeta väl till en smidig deg.
- Låt jäsa under bakduk i 60 minuter.
- Arbeta degen igen och baka ut bullar som läggs på smord och lätt mjölad plåt.
- Låt bullarna jäsa utan bakduk i cirka 15min
- Pensla dem med margarin
- Grädda bullarna i 225C i cirka 15min
WOWW!! Vilka fina bröd!!!! ;)
ReplyDeleteNice bulls!!
....superfin sida!! Fina bilder, fina färger...KANON!! :)
KRAMAR!
...men var är mitt bröd?? jag vill också ha frukostbullar!!
ReplyDelete