Andregos Grovkornskusar på Surdeg

















Godaste Frukostbullarna

Ingredienser
:

8 dl vatten
1 msk honung
1 msk olivolja
25g jäst
250g rågsurdeg

1 dl solroskärnor
1 dl linfrö
4 dl havregryn
2 dl rågkross

1 msk salt
1 tsk brödkryddor
3 dl dinkelmjöl
3 dl grahamsmjöl
3 dl grovrågsmjöl
6 dl vetemjöl special

Till pensling:
Flytande margarin

Gör så här:


  • Skålla frö/gryn/kross i en bunke tillsammans med 6 dl vatten.
  • Rör ut jästen och surdegen i 2 dl fingervarmt vatten.
  • Tillsätt honung och olivolja
  • Blanda i salt/kryddor/mjöl blandning lite i taget. Arbeta väl till en smidig deg.
  • Låt jäsa under bakduk i 60 minuter.
  • Arbeta degen igen och baka ut bullar som läggs på smord och lätt mjölad plåt.
  • Låt bullarna jäsa utan bakduk i cirka 15min
  • Pensla dem med margarin
  • Grädda bullarna i 225C i cirka 15min


Comments

  1. WOWW!! Vilka fina bröd!!!! ;)
    Nice bulls!!

    ....superfin sida!! Fina bilder, fina färger...KANON!! :)
    KRAMAR!

    ReplyDelete
  2. ...men var är mitt bröd?? jag vill också ha frukostbullar!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts