Råglimpa
Fördeg (Poolish)
150 g rågsurdeg
250 g vatten
250 g vatten
250 g fint rågmjöl
Deg
10 g jäst
250 g vatten
600 g vetemjölspecial
100 g rågsurdeg
10 g honung
20 g havssalt250 g vatten
600 g vetemjölspecial
100 g rågsurdeg
10 g honung
Dag 1
- Blanda ihop fördegen
- Låt stå i rumstemperatur ett dyngn.
Dag 2
- Blanda fördegen med övriga ingredienser förutom saltet.
- Arbeta degen i hushållsmaskin i 10 minuter
- Tillsätt saltet och arbeta degen i ytterligare 5 minuter.
- Låt vila i inoljadplastlåda i 120 min. (stöt efter halva tiden)
- Forma till avlånga limpor om så önskat.
- Lägg i jäskorgar eller skålar med mjölade bakdukar går bra.
- Täck med duk och låt stå i 75 min.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Lägg upp bröden på plåt med bakplåtspapper.
- Stäng luckan och sänk temperaturen till 200 grader.
- Grädda bröden i ca 1 timme eller tills brödens innertemperatur är ca 97 grader.
- Låt bröden svalna på galler inlindade i bakdukar.
Comments
Post a Comment