Råglimpa

















Fördeg (Poolish)

150 g rågsurdeg
250 g vatten
250 g fint rågmjöl

Deg

10 g jäst
250 g vatten
600 g vetemjölspecial
100 g rågsurdeg
10 g honung
20 g havssalt

Dag 1
  • Blanda ihop fördegen
  • Låt stå i rumstemperatur ett dyngn.

Dag 2

  • Blanda fördegen med övriga ingredienser förutom saltet.
  • Arbeta degen i hushållsmaskin i 10 minuter
  • Tillsätt saltet och arbeta degen i ytterligare 5 minuter.
  • Låt vila i inoljadplastlåda i 120 min. (stöt efter halva tiden)
  • Forma till avlånga limpor om så önskat.
  • Lägg i jäskorgar eller skålar med mjölade bakdukar går bra.
  • Täck med duk och låt stå i 75 min.
  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Lägg upp bröden på plåt med bakplåtspapper.
  • Stäng luckan och sänk temperaturen till 200 grader.

  • Grädda bröden i ca 1 timme eller tills brödens innertemperatur är ca 97 grader.
  • Låt bröden svalna på galler inlindade i bakdukar.



Comments

Popular Posts