Pain Blanc

















Blir 3 Boule bröd

Fördeg (Levain)

200 g vatten
150 g rågsurdeg
150g vetemjöl special
100g fint rågmjöl

Deg

600g vatten
500g vetemjölspecial
100g durumvete
400g dinkelmjöl-siktat
30g havssalt
10g jäst

Dag 1-Kväll
  • Blanda ihop fördeg (levain)
  • Arbeta degen i 15 minuter.
  • Lägg den i en bunke med lock och låt stå i rumstemperatur övernatt
Dag 2-Morgon
  • Blanda fördeg med övriga ingredienser förutom saltet.
  • Arbeta degen i hushållsmaskin i 15 minuter
  • Tillsätt saltet och arbeta degen i ytterligare 5 minuter.
  • Låt vila i bunken i 2 timmar.
  • Forma degen till runda bröd.
  • Låt stå i kylen över dagen.
Dag 2 Kväll
  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Ställ in en tom långpanna längst ner i ugnen.
  • Lägg upp bröden på plåt med bakplåtspapper.
  • Snitta med vass kniv
  • Spreja eventuellt med vatten
  • Ställ in plåten i ugnen och häll genast en kopp kallt vatten i långpannan.
  • Stäng luckan och sänk temperaturen till 200 grader.
  • Släpp ut ångan efter 20 minuter.
  • Grädda bröden i ca 35 minuter eller tills brödens innertemperatur är ca 97 grader.
  • Låt bröden svalna på galler.


Comments

Popular Posts