Pain Blanc
Blir 3 Boule bröd
Fördeg (Levain)
200 g vatten
150 g rågsurdeg
150g vetemjöl special
100g fint rågmjöl
Deg
600g vatten
500g vetemjölspecial
100g durumvete
400g dinkelmjöl-siktat
30g havssalt
10g jäst
Dag 1-Kväll
- Blanda ihop fördeg (levain)
- Arbeta degen i 15 minuter.
- Lägg den i en bunke med lock och låt stå i rumstemperatur övernatt
- Blanda fördeg med övriga ingredienser förutom saltet.
- Arbeta degen i hushållsmaskin i 15 minuter
- Tillsätt saltet och arbeta degen i ytterligare 5 minuter.
- Låt vila i bunken i 2 timmar.
- Forma degen till runda bröd.
- Låt stå i kylen över dagen.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Ställ in en tom långpanna längst ner i ugnen.
- Lägg upp bröden på plåt med bakplåtspapper.
- Snitta med vass kniv
- Spreja eventuellt med vatten
- Ställ in plåten i ugnen och häll genast en kopp kallt vatten i långpannan.
- Stäng luckan och sänk temperaturen till 200 grader.
- Släpp ut ångan efter 20 minuter.
- Grädda bröden i ca 35 minuter eller tills brödens innertemperatur är ca 97 grader.
- Låt bröden svalna på galler.
Comments
Post a Comment