Råg Levain
Deg
350 g vatten
500 g rågmjöl (fint)
500 g levain
15 g havssalt
Dag 1 Kväll
- Blanda alla ingredienser förutom saltet.
- Arbeta degen i hushållsmaskin i 10 minuter
- Tillsätt saltet och arbeta i ytterligare 5 minuter.
- Låt vila i bunken i 60 minuter.
- Forma degen till två eller tre runda bollar och låt ligga i 10 minuter
- Lägg dem i mjölade jäskorgar och ställ in i kylen övernatt.
Dag 2 Morgon
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Sätt in bröden i ungnen direkt på baksten längst ner.
- Spreja in rikligt med vatten i ungnen med blomspruta.
- Stäng luckan och sänk temperaturen till 190 grader efter 5min.
- Släpp ut ångan efter 20 minuter.
- Grädda bröden i ca 35-40 minuter eller tills brödens innertemperatur är ca 97-98 grader.
- Låt bröden svalna på galler.
Comments
Post a Comment