Råg Levain

















Deg

350 g vatten
500 g rågmjöl (fint)
500 g levain
15 g havssalt

Dag 1 Kväll

  • Blanda alla ingredienser förutom saltet.
  • Arbeta degen i hushållsmaskin i 10 minuter
  • Tillsätt saltet och arbeta i ytterligare 5 minuter.
  • Låt vila i bunken i 60 minuter.
  • Forma degen till två eller tre runda bollar och låt ligga i 10 minuter
  • Lägg dem i mjölade jäskorgar och ställ in i kylen övernatt.

Dag 2 Morgon

  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Sätt in bröden i ungnen direkt på baksten längst ner.
  • Spreja in rikligt med vatten i ungnen med blomspruta.
  • Stäng luckan och sänk temperaturen till 190 grader efter 5min.
  • Släpp ut ångan efter 20 minuter.
  • Grädda bröden i ca 35-40 minuter eller tills brödens innertemperatur är ca 97-98 grader.
  • Låt bröden svalna på galler.


Comments

Popular Posts