Vit Levain
Deg
5 g jäst
450 g levain
700 g vetemjölspecial
50 g dinkelmjöl (siktat)
20 g havssalt
Dag 1 Morgon
- Blanda alla ingredienser förutom saltet.
- Arbeta degen i hushållsmaskin i 10 minuter
- Tillsätt saltet och arbeta i ytterligare 5 minuter.
- Låt vila i oljad plastbunke i 3 timmar eller i kylen övernatt efter första vikningen.
- Vik ihop degen efter halva tiden.
- Dela degen i två delar och forma försiktigt bröd utan att knåda.
- Lägg dem i mjölade jäskorgar.
- Låt jäsa i 60min eller till dubbelstorlek.
Dag 2 Kväll
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Sätt in bröden i ugnen direkt på baksten längst ner.
- Spreja in rikligt med vatten i ugnen med blomspruta.
- Stäng luckan och sänk temperaturen till 175 grader efter 7 min.
- Släpp ut ångan efter 15 minuter.
- Grädda bröden i ca 30-40 minuter eller tills brödens innertemperatur är ca 97-98 grader.
- Låt bröden svalna på galler.
Comments
Post a Comment